Tuesday, December 04, 2007

Ιαματικός Τουρισμός στον Έβρο


Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης

Οι ιαματικές πηγές Τραϊανούπολης βρίσκονται 14 χιλιόμετρα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης.

Από το 1995 και μετά, η λουτρόπολη εκσυγχρονίστηκε πλήρως τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και στις υποδομές, με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, υδροθεραπευτήριο με νέους ατομικούς λουτήρες, υδρομασάζ, εισπνοθεραπεία, ποσιθεραπεία κτλ.

Χρόνιες ρευματοπάθειες και εκφυλιστικές εκβάσεις τραυμάτων, γυναικολογικές παθήσεις, νευρίτιδες, νευραλγίες, αλλεργικές δερματοπάθειες, παθήσεις ουροφόρων οδών νεφρών, ήπατος, χολής, φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος ή των αναπνευστικών οδών.

Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει τη θεραπεία με την ξεκούραση και την απόλαυση της φύσης. Οι εγκαταστάσεις των λουτρών βρίσκονται στις πλαγιές του λόφου του Αγίου Γεωργίου, με πανοραμική θέα προς τον υγροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Έβρου.

Η Τραϊανούπολη χτίσθηκε στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Τραϊανό, κοντά στην Εγνατία οδό. Οι θερμές ιαματικές πηγές ήταν ο βασικός πόλος έλξης πληθυσμού ήδη από την αρχαιότητα. Από το λόφο του Αγ. Γεωργίου που βρίσκεται δίπλα στα λουτρά, μπορεί κανείς να απολαύσει το Δέλτα του Έβρου.


Ιαματικά Λουτρά Σαμοθράκης


Ανατολικά της Παλαιάπολης, και 13 χιλιομέτρα από την Καμαριώτισσα, βρίσκονται τα Θέρμα, οικισμός με μεγάλη κίνηση το καλοκαίρι. Τα λουτρά τροφοδοτούνται από θειούχα πηγή με νερό θερμοκρασίας έως και 60 βαθμούς.
Τα νερά ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων, κυρίως εκφυλιστικών αρθροπαθειών και αναπνευστικών προβλημάτων. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι ιαματικές πηγές της Σαμοθράκης ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση παθήσεων, όπως: δερματοπάθειες (Εκζέματα χρόνια, Δοθιηνώσεις), ρευματοπάθειες (Αρθριτοπάθειες παντός βαθμού), παθήσεις ΄Ηπατος, Χολής, Χολολιθιάσεις, παθήσεις Οστών και Αρθρώσεων πάσης κατηγορίας.

Λέγεται, μάλιστα, ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών της Σαμοθράκης ήταν ήδη γνωστές από τα αρχαία χρόνια και σίγουρα μνημονεύονται από πηγές της Βυζαντινής εποχής.

Οι εγκαταστάσεις των θερμών λουτρών περιλαμβάνουν υδροθεραπευτήρια με ομαδικούς και ατομικούς λουτήρες για λουτροθεραπεία και κινησιοθεραπεία.

Ο επισκέπτης βρίσκει θερμή φιλοξενία στις όμορφες ξενοδοχειακές μονάδες, στα μπάγκαλοους, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στις γραφικές ταβέρνες της περιοχής, όπου μπορούν να απολαύσουν τις τοπικές γευστικές συνταγές.


Για Περισσότερες Πληροφορίες για τα Ιαματικά Λουτρά Σαμοθράκης μπορείτε να επικοινωνήσετε: Τηλ. 25510 98229 και για τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης: Tηλ. 25510 51890


{ Πηγές: Νομαρχία Έβρου, Επίσημη Ελληνική Πύλη για τον Τουρισμό Υπαίθρου - Αγροτουρισμό: www.agrotravel.gr, Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας: www.thermalsprings.gr }

No comments: