
Το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης και το ΓΧΚ (Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης) διοργανώνει επιστημονική – εκλαϊκευτική διημερίδα με τίτλο: «Πόσιμο νερό, διαχείριση – ποιότητα» το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου 7 και 8 Δεκεμβρίου 2007 στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Egnatia» της Αλεξανδρούπολης (ώρες 17:30-21:30 και 9:00-13:00 αντίστοιχα).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007
17:30 - 18:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί
18:00 - 18:20 Η Οδηγία (ΕΕ) 98/83 για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και η προσαρμογή στην ελληνική νομοθεσία. Β. Καραούλη, Δρ Υγειονολόγος Πολιτικός Μηχανικός, Τμηματάρχης Δ/νσης Υγιεινής Περιβάλλοντος Υπουργείου Υγείας.
18:20 - 18:40 Ύδρευση από επιφανειακούς ταμιευτήρες. Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα.
Μανασής Μήτρακας. Dr Χημικός Μηχανικός, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ
18:40 - 19:00 Μικροβιολογία νερού απ’ την πηγή στο ποτήρι
Α.Βανταράκης, Επικ. Καθηγητής Υγιεινής, Ιατρική Σχολή ΔΠΘ
19:00 - 19:20 Σχέδιο ασφάλειας πόσιμου νερού.
Π. Μελίδης, Λέκτορας Τμήμ. Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ
19:20 - 19:40 Διάλειμμα - καφές
19:40 - 20:00 Δομικά υλικά σε επαφή με το νερό. Ε. Λαμπή, Δρ Χημικός ΓΧΚ
20:00 - 20:20 Εμφιαλωμένα νερά – Τι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής Α. Κουφογιαννάκη, χημικός ΓΧΚ
20:20 - 20:40 Έλεγχος ποιότητας νερών στην Χημική Υπηρεσία Αλεξ/πολης
Μ. Καλαϊτζόγλου, Χημικός ΓΧΚ
20:40 - 21:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007
08:30 - 09:00 Υδροταμιευτήρας Αλεξανδρούπολης. Γ. Ξενουδάκης, Τοπ. Υπ/χανικός, ΔΕΥΑΑ
09:00 - 09:20 Φαινόμενα ευτροφισμού σε ταμιευτήρες και τρόποι αντιμετώπισής τους για την παραγωγή πόσιμου νερού. Ε. Ταρναρά Βιολόγος Msc Ωκεανογραφίας
09:20 - 09:40 Η οσμή και η γεύση στο νερό. Αίτια που τις δημιουργούν. Κ. Παπαθανασίου Χημικός Μηχανικός, Προϊστ/νος Χημείου – ΕΕΛ ΔΕΥΑΑ Καρδίτσας
09:40 - 10:00 Τρόποι αντιμετώπισης φαινομένων οσμής και γεύσης σε μονάδες επεξεργασίας νερού. Ζ. Τσαγκρασούλη Χημικός Μηχανικός, Διυλιστήρια Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας
10:00 - 10:20 Διάλειμα – καφές
10:20 - 10:40 Οργάνωση εργαστηρίου ελέγχου πόσιμου νερού. Μ. Παπαγιάννη, Χημικός, Προιστ/νη Εργαστηρίου Διυλιστηρίου Πόσιμου Νερού Θεσ/νίκης
10:40 - 11:00 Παράγοντες τοξικότητας νερών. Α. Κούγκολος Αν. Καθηγητής Τμ. Μηχανικών Χωροτ., Πολεοδ. & Περιφερ. Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
11:00 - 11:20 Έλεγχος τοξικότητας στο πόσιμο νερό. Β. Τσιρίδης, Χημικός Μηχανικός, Τμ. Μηχανικών Χωροτ., Πολεοδ. & Περιφερ. Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
11:20 - 12:00 Ρύπανση γλυκών νερών: Επιδράσεις σε έμβιους οργανισμούς και τους πληθυσμούς τους. Χρ. Εμμανουήλ Dr Τοξικολογίας
12:00 - 12:30 Συζήτηση – Συμπεράσματα.
1 comment:
xairomai polu pou asxoleiste me ta merh mas:)
Post a Comment