Wednesday, December 05, 2007

Διημερίδα για το «Πόσιμο νερό, διαχείριση – ποιότητα»

Το πόσιμο νερό, πρώτιστο αγαθό, στοιχείο ποιότητας, ζωής και πολιτισμού, θεμελιώδης παράμετρος υγείας και προϋπόθεση αειφορικής ανάπτυξης είναι κυρίαρχο ζητούμενο και προτεραιότητα κάθε πολίτη.Η Ένωση Ελλήνων Χημικών ευαισθητοποιημένη και ανταποκρινόμενη στον κοινωνικό και επιστημονικό της ρόλο, απαντά υπεύθυνα και με εγκυρότητα στα ερωτήματα που αφορούν στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης και το ΓΧΚ (Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης) διοργανώνει επιστημονική – εκλαϊκευτική διημερίδα με τίτλο: «Πόσιμο νερό, διαχείριση – ποιότητα» το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου 7 και 8 Δεκεμβρίου 2007 στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Egnatia» της Αλεξανδρούπολης (ώρες 17:30-21:30 και 9:00-13:00 αντίστοιχα).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

17:30 - 18:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί

18:00 - 18:20 Η Οδηγία (ΕΕ) 98/83 για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και η προσαρμογή στην ελληνική νομοθεσία. Β. Καραούλη, Δρ Υγειονολόγος Πολιτικός Μηχανικός, Τμηματάρχης Δ/νσης Υγιεινής Περιβάλλοντος Υπουργείου Υγείας.

18:20 - 18:40 Ύδρευση από επιφανειακούς ταμιευτήρες. Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα.
Μανασής Μήτρακας. Dr Χημικός Μηχανικός, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ

18:40 - 19:00 Μικροβιολογία νερού απ’ την πηγή στο ποτήρι
Α.Βανταράκης, Επικ. Καθηγητής Υγιεινής, Ιατρική Σχολή ΔΠΘ

19:00 - 19:20 Σχέδιο ασφάλειας πόσιμου νερού.
Π. Μελίδης, Λέκτορας Τμήμ. Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ

19:20 - 19:40 Διάλειμμα - καφές

19:40 - 20:00 Δομικά υλικά σε επαφή με το νερό. Ε. Λαμπή, Δρ Χημικός ΓΧΚ
20:00 - 20:20 Εμφιαλωμένα νερά – Τι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής Α. Κουφογιαννάκη, χημικός ΓΧΚ

20:20 - 20:40 Έλεγχος ποιότητας νερών στην Χημική Υπηρεσία Αλεξ/πολης
Μ. Καλαϊτζόγλου, Χημικός ΓΧΚ

20:40 - 21:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

08:30 - 09:00 Υδροταμιευτήρας Αλεξανδρούπολης. Γ. Ξενουδάκης, Τοπ. Υπ/χανικός, ΔΕΥΑΑ

09:00 - 09:20 Φαινόμενα ευτροφισμού σε ταμιευτήρες και τρόποι αντιμετώπισής τους για την παραγωγή πόσιμου νερού. Ε. Ταρναρά Βιολόγος Msc Ωκεανογραφίας

09:20 - 09:40 Η οσμή και η γεύση στο νερό. Αίτια που τις δημιουργούν. Κ. Παπαθανασίου Χημικός Μηχανικός, Προϊστ/νος Χημείου – ΕΕΛ ΔΕΥΑΑ Καρδίτσας

09:40 - 10:00 Τρόποι αντιμετώπισης φαινομένων οσμής και γεύσης σε μονάδες επεξεργασίας νερού. Ζ. Τσαγκρασούλη Χημικός Μηχανικός, Διυλιστήρια Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας

10:00 - 10:20 Διάλειμα – καφές

10:20 - 10:40 Οργάνωση εργαστηρίου ελέγχου πόσιμου νερού. Μ. Παπαγιάννη, Χημικός, Προιστ/νη Εργαστηρίου Διυλιστηρίου Πόσιμου Νερού Θεσ/νίκης

10:40 - 11:00 Παράγοντες τοξικότητας νερών. Α. Κούγκολος Αν. Καθηγητής Τμ. Μηχανικών Χωροτ., Πολεοδ. & Περιφερ. Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

11:00 - 11:20 Έλεγχος τοξικότητας στο πόσιμο νερό. Β. Τσιρίδης, Χημικός Μηχανικός, Τμ. Μηχανικών Χωροτ., Πολεοδ. & Περιφερ. Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
11:20 - 12:00 Ρύπανση γλυκών νερών: Επιδράσεις σε έμβιους οργανισμούς και τους πληθυσμούς τους. Χρ. Εμμανουήλ Dr Τοξικολογίας

12:00 - 12:30 Συζήτηση – Συμπεράσματα.

1 comment:

martha said...

xairomai polu pou asxoleiste me ta merh mas:)